Dra. Chiara Pégolo

Fisioterapeuta
ELS ANTICS GRECS ESTIMAVEN LA FORMA DEL COS HUMÀ I SABIEN QUE LA MANERA EN QUÈ ES TRACTAVA EL COS INFLUÏA EN LA SEVA ÀNIMA I EN LA SEVA CONSCIÈNCIA DEL JO.

La Sra. Chiara Pégolo és diplomada en fisioteràpia amb post graus en drenatge limfàtic manual, en medicina naturista per la Universitat de Saragossa, així com en tècniques terapèutiques de la medicina antroposòfica.

El coneixement de que el treball corporal és fonamental per a la salut i el benestar de l’ésser humà, es remunta als antics grecs, ja Hipòcrates sostenia que el cos ha de ser tractat com un tot i no com una sèrie de parts.

Centrada en els factors que fomenten la salut humana en contrast amb els factors que causen malalties i conscient de la relació existent entre la salut, l’estrès i la pròpia capacitat de gestionar la vida, el seu compromís i la seva experiència professional la porten a realitzar tractaments de fisioteràpia integrativa sumant els conceptes, principis i tècniques manuals de la medicina naturista i antroposòfica, orientant i replantejant en el pacient, si cal, hàbits i cures del seu cos, perquè el pugui integrar a la seva vida quotidiana.

Precursora del massatge rítmic a Espanya, creat per la doctora Ita Wegman , basat en el ritme i en la calor, aporta maniobres que poden arribar a tractar a una persona en profunditat des de la màxima lleugeresa i delicadesa en el tacte. És un massatge difícil, requereix perícia i consciència per part del terapeuta que ha de formar-se durant anys, tant a nivell tècnic com de treball personal, per a poder arribar a exercir-ho. Tot el que viu es produeix en ritmes i a través d’aquestes tècniques manuals i de la seva qualitat, aquest massatge té un efecte directe sobre les forces vitals de les persones com són les forces de regeneració i renovació del nostre interior, amb ritmes interiors cada vegada més carregats per la nostra manera de viure.

Chiara Pégolo col·labora activament amb la Associazione Italiana Disciplini Ritmiche (AIDR) en l’elaboració de presentacions, recerca i exposició de treballs en congressos internacionals mitjançant estades a l’estranger. També és membre i de l’Associació Espanyola d’Infermeria Antroposòfica (AEEA) i de la SOCIETAT Espanyola de SALUT I Medicina integrativa.